2023 Kripto Dolandırıcılığı Faciası: 324.000 Kullanıcıdan 295 Milyon Dolar Kayıp!

2023 Kripto Dolandırıcılığı Faciası: 324.000 Kullanıcıdan 295 Milyon Dolar Kayıp!

Genel
2 Ocak 2024 tarafından Elif Sivaslioglu
75
Scam Sniffer güvenlik platformuna göre, kimlik avı saldırıları gerçekleştiren sitelerin Google ve X'teki savunma mekanizmalarını aşabildiği belirtildi.
kripto..

Blockchain güvenlik platformu Scam Sniffer’in raporuna göre, 2023 yılında kripto kimlik avı dolandırıcılıkları büyük bir artış gösterdi. Sadece bu yıl içinde 324.000’den fazla kripto kullanıcısı kimlik avı saldırılarına maruz kalarak yaklaşık 295 milyon dolar kaybetti. Scam Sniffer, bu dolandırıcılık eğilimlerini analiz eden raporunda, kimlik avı çetelerinin güvenlik önlemlerini aşmada başarılı olduğunu ve önlemlere rağmen yeni kanallar bulmada zorlanmadığını belirtti.

Öne çıkan kimlik avı saldırılarından biri olan Monkey Drainer, 2 Mart’ta faaliyetlerine son verdi ve kapanmadan önce tahmini olarak 16 milyon dolarlık dijital varlık çaldı. Aynı dönemde Info Drainer da yaklaşık 81 milyon dolarlık dijital varlık çaldıktan sonra faaliyetlerini durdurdu. Scam Sniffer’a göre, Info Drainer’ın ardından Angel Drainer faaliyete geçti.

Kimlik avı saldırıları genellikle Discord ve X’teki proje hesaplarını hedef alarak gerçekleşiyor. Dolandırıcılar, sahte airdrop’lar düzenleyerek organik trafik elde etmenin yanı sıra, süresi dolan Discord bağlantılarını devralarak X’e spam yorumlar bırakıyorlar.

Scam Sniffer, kimlik avı sitelerinin Google ve X’in güvenlik önlemlerini aşarak reklam vermeyi başardığını da vurguladı. Bu durum, dolandırıcıların daha sofistike hale geldiğini ve kullanıcıları kandırmak için çeşitli taktikler geliştirdiğini gösteriyor.

Add a comment