Genel
2 Şubat 2024 tarafından Elif Sivaslioglu
129
Genesis Global ve bağlı şirketleri, iflas sürecinde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile 21 milyon dolarlık bir anlaşmaya vararak kripto dünyasındaki önemli bir dava ve finansal sorunları aşma adına bir adım attı.
HABER22_Çalışma Yüzeyi 1

Anlaşma, SEC’nin Genesis Global ve Gemini’ye yönelik Ocak 2023’teki davasının çözülmesi ve çeşitli iflas koruma başvurularının ardından oluşan mali zorlukların üstesinden gelmek amacını taşıyor.

Genesis alacaklıları, New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’nde gerçekleştirilen başvuruda, anlaşmanın tanınması için bir duruşma talep etti. SEC’nin bu anlaşma kapsamında Genesis’ten alacaklı olacağı 21 milyon dolar, şirketin mali durumunu iyileştirme ve borçlarına çözüm bulma adına önemli bir kaynak sağlıyor.

Anlaşma, SEC ve Genesis Global arasında yürütülen kapsamlı müzakerelerin bir ürünü olarak nitelendiriliyor. Genesis Global, Gemini Earn programı aracılığıyla gerçekleştirdiği kayıtsız menkul kıymet satışları nedeniyle SEC’nin hedefi olmuş ve şirket, iflas başvurusu yapmak zorunda kalmıştı.

Öte yandan, SEC’nin Genesis Global ve Gemini’ye yönelik davası, kripto sektöründe düzenleyici baskıların ve yasal süreçlerin karmaşıklığını bir kez daha gündeme getiriyor. Anlaşmanın alacaklılara sağladığı avantajlar ve SEC davasının çözülmesi, Genesis Global’in mali istikrarını yeniden sağlama yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Genesis hukuk ekibi, anlaşmanın tamamlanması için bir duruşma yapılmasını istedi ve alacaklılar, tanıma duruşmasının 14 Şubat’ta gerçekleştirilmesini önerdi. SEC, yapılan anlaşma gereğince Genesis’ten elde edeceği 21 milyon dolar ile birlikte Gemini Earn programı aracılığıyla gerçekleştirilen kayıtsız menkul kıymet satışlarını çözüme kavuşturmuş olacak.

Yapılan başvuruda, “Uzlaşma Anlaşması, SEC ve GGC arasındaki kapsamlı müzakerelerin sonucudur” ifadelerine yer verildi. “Önerilen çözüm, alacaklılara sağladığı diğer faydaların yanı sıra, Bölüm 11 Davalarında SEC tarafından açılan davayı çözecek. Bununla birlikte davalardaki riskleri, masrafları ve belirsizliği ortadan kaldıracak. Anlaşma ayrıca, SEC’nin Genesis ve Gemini’ye açmış olduğu Ocak 2023’teki davayı da çözüme kavuşturacak. Komisyonun davası, iki şirketin Şubat 2021 ile Kasım 2022 arasındaki eylemlere odaklandı ve menkul kıymet yasalarının ihlal edildiğini iddia edildi.

Genesis, para çekme işlemlerini Kasım 2022’de askıya aldı ve Ocak 2023’te iflas başvurusu gerçekleştirdi. SEC’in davasıyla Genesis’in iflas başvurusu Gemini, Genesis ve Genesis’in ana şirketi Digital Currency Group ile CEO’su Barry Silbert arasında çeşitli problemlere zemin hazırladı. Yapılan anlaşma, SEC’nin Ripple, Binance, Coinbase ve Kraken dahil olmak üzere ABD’de faaliyet gösteren kripto şirketleri ile devam eden dava arasında gerçekleştirilen son anlaşma oldu.

Genesis Global Trading, 12 Ocak’ta New York Finansal Hizmetler Departmanı’na 8 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

Add a comment