Genel
23 Şubat 2024 tarafından Elif Sivaslioglu
65
Michael Hsu, sektörde bir standardın belirlenmesi için iş birliği çağrısı yaptı.
haber2_Çalışma Yüzeyi 1 (7)

OCC Başkan Vekili, kripto aracılarını hedef aldı ve iş birliği çağrısında bulundu. Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Kripto Çalışma Grubu, 22 Şubat’ta bir araya geldi. ABD Para Birimi Denetleyicisi (OCC) vekili Michael Hsu, toplantının açılış konuşmasını yaparak küresel düzeyde iş birliği gerekliliğine vurgu yaptı.

Hsu, konuşmasının büyük bir kısmını, 1991’de bir banka olan BCCI’nin yedi ülkede yürütülen operasyonlar sonucunda kapanmasına adadı. “BCCI’nin öyküsü, FTX ve diğer başarısız kripto varlık aracılarıyla paralellik taşıyor” diyen Hsu, denetçisi olmayan ve düzenlemelere tabi olmayan şirketlerin risklerine dikkat çekti.

BCCI’nın çöküşü, uluslararası bankacılık denetiminin artmasına yol açtı ve ABD’de Yabancı Banka Denetimini Geliştirme Yasası’nın (FBSEA) çıkmasına sebep oldu. Hsu, FSB’nin kripto varlık faaliyetleri için kapsamlı bir düzenleyici çerçeveye sahip olmasına rağmen, belirgin bir başarı elde edemediğini belirtti.

Hsu, FSB’nin “aynı faaliyet, aynı risk, aynı düzenleyici sonuç” ilkesini vurgulayarak, yetki alanları arasındaki rekabetin kripto şirketlerine avantaj sağladığını söyledi. Ayrıca, kripto faaliyetlerinin kullanıcıların güvenmesi gereken aracılar tarafından yürütüldüğünü ve tokenizasyon sürecinin farklı istikrar profillerini göz önünde bulundurması gerektiğini belirtti.

Add a comment