2023 Yılında En Çok Sevilen Altcoin Olarak Öne Çıktı!

2023 Yılında En Çok Sevilen Altcoin Olarak Öne Çıktı!

Gündem
5 Eylül 2023 tarafından Elif Sivaslioglu
147
Kripto para piyasası 2023'e hızlı bir başlangıç yapmış olsa da yılın ilk yarısını zorluklarla tamamladı. Ancak bu olumsuzluklara rağmen Solana, 2023 yılında en çok sevilen altcoin olarak değerlendiriliyor.
sol

CoinShares tarafından yayınlanan verilere göre, Solana yatırım ürünleri, 2023’ün başından bu yana 26 milyon dolar değerinde giriş aldı. Bu süreçte Solana, lider altcoin Ethereum’u da geride bırakarak yatırımcılar arasında en çok tercih edilen altcoin haline geldi.

CoinShares araştırma müdürü James Butterfill, Dijital Varlık Fonu Akışları haftalık raporunda, 1 Eylül’de sona eren haftada kripto yatırım ürünleri için işlem hacminin yılbaşından bu yana olan ortalamanın %90 üzerinde olduğunu ve kripto ürün çıkışlarının 11,2 milyon dolara kadar düştüğünü bildirdi.

Bu süreçte 342 milyon doların kripto ürünlerinden çıktığı yedi haftalık dönemde olumsuz bir hava hakimdi, ancak yatırım ürünleri 165 milyon dolarlık net girişle olumlu bir şekilde seyretti. Bu çıkışlar, Solana ürünlerini etkilemedi; Solana ürünleri 14,1 milyon dolarlık girişle dokuzuncu haftada üst üste bir artış gördü ve toplamda 26 milyon dolarlık giriş yapıldı.

Bitcoin (BTC) ürünleri, 3,8 milyon dolarlık haftalık girişle diğer tek varlık oldu. Diğer yandan Short BTC, Polygon (MATIC) ve ETH ürünleri haftalık bazda çıkış yaşadılar. Solana’ya olan ilgi, ağla ilgili son olumlu gelişmelerin yaşandığı bir döneme denk geldi.

1 Eylül’de, MakerDAO’nun kurucu ortağı Rune Christensen, Ethereum ile uzun süredir devam eden ilişkilerine rağmen projenin yaklaşan yerel zincirini Solana’nın kod tabanından inşa etmek için bir teklif sundu. Ayrıca 23 Ağustos’ta, Shopify’ın ödeme seçenekleri arasına Solana tabanlı ödeme ağı Solana Pay’i eklediği bildirildi.

Ayrıca, Solana’nın ağındaki performans önemli ölçüde arttı. Geçtiğimiz yıllarda bazı sorunlar yaşayan Solana, bu yıl sadece bir kesinti yaşadı.”

Add a comment